Робоча зустріч голови ФПО Чернігівської області та в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області

Робоча зустріч голови ФПО Чернігівської області та в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області

Робоча зустріч голови ФПО Чернігівської області та в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області1 серпня були розглянуті питання узгодження позицій та дій, направлених на дотримання законодавства про працю, сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах області.

Детально обговорено вжиття спільних заходів по врегулюванню конфліктної ситуації, що виникла у комунальному закладі «Остерська міська лікарня» Остерської міської ради.

За результатами зустрічі Ігор Москаленко та Марина Максименко підписали Угоду про співпрацю (далі – Угода), яка визначає основні зобов’язання сторін.

Відповідно до Угоди, сторони проводитимуть заходи з метою виявлення підприємств, на яких є ускладнення стану соціально-трудових відносин, надаватимуть роз’яснення з питань застосування положень Кодексу законів про працю України, Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів», інших нормативно-правових актів з питань праці, проводитимуть наради по розгляду найбільш гострих або довготривалих випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин з метою вироблення узгоджених пропозицій щодо їх вирішення, підвищуватимуть рівень правової культури сторін соціального діалогу під час проведення навчань, нарад, семінарів, конференцій, «круглих столів», спільної підготовки тематичних буклетів, методичних рекомендацій, роз’яснень тощо.

Після підписання Угоди сторони відзначили, що така співпраця сприятиме розширенню кола правових знань з питань соціально-трудових відносин та вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів).

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *