Влада, роботодавці та профспілки Чернігівщини подовжили угоду про співпрацю ще на два роки

Влада, роботодавці та профспілки Чернігівщини подовжили угоду про співпрацю ще на два роки

Влада, роботодавці та профспілки Чернігівщини подовжили угоду про співпрацю ще на два рокиЩоб називатися демократичною державою, важливо вміти слухати та дослухатися один до одного. Саме тому зараз в області та країні загалом приділяють значну увагу соціальному діалогу між профспілками, організаціями роботодавців та органами державної влади. Для їх ефективної комунікації в Чернігівській області було створено і спеціальну територіальну тристоронню соціально-економічну раду, що працює за регіональною угодою.

Про її виконання та подальшу долю говорили днями в облдержадміністрації на тематичній нараді.

У спільному засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення взяв участь і перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

Володимир Козир, голова Федерації роботодавців області, зазначив, що на виробництво Чернігівщини негативно вплинула відмова від російського ринку. Це подекуди і потягнуло донизу показники зайнятості населення та оплати праці.

Влада, роботодавці та профспілки Чернігівщини подовжили угоду про співпрацю ще на два рокиВтім, за словами очільника Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігоря Москаленка, є чимало підприємств, що мають змогу значно покращити умови та оплату праці не залежно від розміру мінімальних державних стандартів. На його думку, убезпечити та підтримати працююче населення може укладання якісних колективних договорів. Цю думку поділяє і Департамент соцзахисту населення ОДА.

“Усі ми маємо спільну справу — покращення добробуту населення. І в цей непростий час отримуємо гарні результати. За даними моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за результатами січня-грудня 2015 року Чернігівська область зайняла 11 місце, піднявшись на 10 позицій.

Працівники бюджетних установ вчасно отримують зарплату, а приміщення майже безперебійно пережили зиму.

Важливо і те, що до нас заходять інвестори. Це не лише нові робочі місця та покращення загального економічного показника, а й свідчення того, що область розвивається” — зауважив Леонід Сахневич.

У результаті обговорення було вирішено подовжити дію чинної Регіональної угоди ще на 2 роки. Втім, після підписання загальнодержавного регулюючого документу — Генеральної угоди, до неї ще вноситимуться правки.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *