У Чернігівській обласній організації Профспілки працівників державних установ відбулася звітно-виборна конференція

У Чернігівській обласній організації Профспілки працівників державних установ відбулася звітно-виборна конференція

профспілка держустанов21 жовтня 2015 року в актовій залі навчально-методичного центру ФПО відбулася ХХVШ звітно-виборна конференція Чернігівської обласної організації профспілки працівників державних установ України.

У роботі конференції взяли участь та виступили заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови Центрального комітету профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, голова ФПО області Микола Богдан.

Як зазначив у звітній доповіді голова обкому профспілки Микола Петренко, головним програмним завданням профспілкових організацій державних установ області у звітному періоді був захист соціально-економічних та трудових прав членів профспілки, відстоювання належної заробітної плати працівникам державних установ і органів місцевого самоврядування, збереження робочих місць, покращення здоров’я спілчан та їх дітей, надання правової та матеріальної допомоги, покращення культурно-масової і спортивної роботи та інше….

профспілка держустановВітаючи делегатів та гостей конференції, заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя наголосив, що реальна ситуація в суспільстві й проблеми, перед якими опинилися сьогодні країна вимагають солідарності та єдності дій всіх соціальних партнерів – влади, роботодавців і профспілок- у сфері соціально-трудових відносин, оплати і належних умов праці, зайнятості населення. Соціальний захист державних службовців та посадовців органів місцевого самоврядування є одним з головних завдань, як для держави, так і для профспілок. Впевнений, що лише сильні профспілки здатні дати відповідь на виклики часу, гідно представляти і захищати інтереси членів профспілки.

У своєму виступі заступник голови обласної ради Валентин Мельничук висловив переконання щодо необхідності забезпечення активної діяльності профорганізації в кожній установі і на кожному підприємстві та акцентував увагу на нових викликах щодо організаційного і матеріального забезпечення роботи працівників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, побажав і надалі принципово відстоювати права кожного управлінця, який сьогодні втілює в життя державні реформи за жебрацьку заробітну платню у умовах неповної зайнятості.

профспілка держустановВід Центрального комітету профспілки працівників державних установ України делегатів привітав заступник голови Юрій Піжук. Оцінивши роботу обкому профспілки за звітний період, виступаючий поділився своїми баченням подальшого розвитку профспілкового руху та привернув увагу присутніх до нових форм відстоювання прав та інтересів спілчан, сучасних методів боротьби за професійні права і висловив переконання, що досягати відчутних результатів у сфері соціально-трудових відносин, оплати і належних умов праці, зайнятості населення можна шляхом конструктивного та плідного соціального діалогу між роботодавцями та профспілками на всіх рівнях. Юрій Миколайович побажав обласній профорганізації єдності, конструктивності та принциповості у справі соціального захисту спілчан, а всім присутнім – гарного настрою, добра і нових перемог.

Голова ФПО Чернігівської області Богдан М.А. у своєму виступі зазначив, що у звітному періоді було посилено контроль за дотриманням закону про працю, велася постійна боротьба за достойну зарплату, про що свідчать численні звернення на адресу Президента України, Прем′єр-міністра України, депутатів Верховної Ради, участь у акціях протестів проти політики жорстких соціальних обмежень, яку нині проводить Уряд та відмітив позитивну роботу обласної організації профспілки по соціальному захисту спілчан.

профспілка держустановВ обговоренні звітних доповідей виступаючі висловлювали сподівання на досягнення миру, поліпшення соціально-економічної ситуації у державі, підвищення рівня оплати праці державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, працівникам бюджетної сфери, розвитку соціального діалогу в суспільстві, відновлення фінансування із Фонду соціального страхування дитячого оздоровлення та санаторно-курортного лікування. З питань, що розглядалися, конференція прийняла відповідні постанови.

Конференція підтвердила повноваження делегованих до складу обласного комітету профспілки та ревізійної комісії обласної організації профспілки і обрала їх новий склад.

Головою Чернігівської обласної організації профспілки працівників державних установ на наступний термін знову обрано Миколу Гнатовича Петренка.

Захід прийшов за технічної та організаційної підтримки спеціалістів Центру освіти дорослих “Перспектива”.

профспілка держустанов

профспілка держустанов

профспілка держустанов

профспілка держустанов

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *