Працюємо на перспективу профспілкового навчання всієї України

Працюємо на перспективу профспілкового навчання всієї України

Працюємо на перспективу профспілкового навчання всієї УкраїниТрадиційно на Чернігівщині, на початку року в системі профспілкової освіти підводяться підсумки, визначаються пріоритети роботи та складаються перспективні плани. 30 жовтня відбулося чергове засідання навчально-методичної ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (НМР ФПО).

Працюємо на перспективу профспілкового навчання всієї УкраїниВ форматі живої дискусії члени цього дорадчого органу обговорили низку важливих питань порядку денного. Про підсумки навчання в системі профспілкової освіти області за 2018 — 2019 навчальний рік проінформувала присутніх директор Навчально-методичного центру (НМЦ) профспілок Тетяна Осадча. Говорячи мовою сухих цифр, за рік в Центрі проведено 106 освітніх заходів за участю більше 7,5 тис. спілчан. Чернігівський НМЦ продовжує залишатися одним з осередків профспілкового навчання на всеукраїнському рівні, навчаючи десятки груп з різних куточків України та різних галузей економіки. Центр працює над розширенням кола профспілкових тренерів-викладачів для системи профспілкової освіти, в т.ч. з органайзингу, економіки, психології, інформаційної роботи, ділового мовлення та ін.

Працюємо на перспективу профспілкового навчання всієї УкраїниПро важливі завдання та пріоритетні напрямки роботи системи профспілкового навчання на 2019/2020 навчальний рік (відповідно до постанови президії ФПУ П-21-6 від 03.10.2019 року) розповів Ігор Москаленко — голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, голова Навчально-методичної ради ФПО. Також лідер профспілок області озвучив деякі пропозиції по вдосконаленню роботи системи профспілкового навчання. Серед них — впровадження нових програм по розвитку інформаційних компетенцій профспілкових лідерів, вдосконалення роботи по мотивації профспілкового членства, проведенню звітів і виборів. Перспективним напрямком є розширення практики використання модульного принципу складання навчальних планів Велика увага має і надалі приділятися навчанню молоді, як рушійної сили розвитку організацій.

Працюємо на перспективу профспілкового навчання всієї УкраїниВ засідання взяв участь член НМР ФПО, голова Молодіжної ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Віталій Копиш. Він виступив з інформацією про практику навчання молодіжного профактиву в 2019 році. Лише за останній період у співпраці з партнерськими організаціями було проведено два семінари для членів Молодіжної ради — щодо цінностей сучасної молоді та розвитку інформаційних компетенцій. Влітку відбувся вже III Чернігівський літній табір «Молодість. Активність. Профспілка». Окрім того, організація провела три тренінги в рамках проекту “Молодь Чернігівщини обирає медіаграмотне майбутнє”.

Після обговорення та доповнення, члени НМР схвалили план роботи навчально-методичної ради ФПО на 2019/2020 навчальний рік. Документ містить більше 30 пунктів та конкретних заходів за напрямками організаційної, методичної та інформаційної роботи.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *