Звернення до членів профспілок області з нагоди 1 травня

Звернення до профспілкових організацій та членів профспілок області з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих

Шановні спілчани!
Шановні ветерани праці та профспілкового руху!

Щиро вітаємо вас із Першотравнем – святом миру і вільної праці, яке згуртовує всіх навколо профспілок для відстоювання своїх соціально-економічних прав та інтересів.

Україна нині переживає один з найдраматичніших періодів своєї історії, коли визначається сама доля незалежної держави — окупований Крим, відбуваються військові дії на Сході України за активної участі Росії.

Продовжується соціально-економічна криза, що охопила країну та дедалі поглиблюється.

Так звані реформи зумовили скорочення робочих місць, низький рівень заробітних плат та збільшення заборгованості з їх виплат, переведення працівників на скорочений режим робочого часу, податковий тиск на трудові доходи і пенсії та їх знецінення, різке підвищення цін і тарифів, ліквідацію пільгового дитячого оздоровлення, санаторно-курортного лікування для працівників, інших соціальних пільг і гарантій, тощо. Це призвело до значного зниження життєвого рівня працюючих, зубожіння пенсіонерів і загрожує не тільки зростанню соціальної напруги та протестних настроїв у суспільстві, а в подальшому скороченню тривалості життя громадян України.

Політика жорсткої економії, проводиться за рахунок людини праці.

Все це відбувається всупереч євроінтеграційним прагненням суспільства, багаточисельним передвиборчим обіцянкам сьогоднішніх керівників держави.

VІІ З’їзд Федерації профспілок України став не лише відвертим аналізом успіхів і недоліків в роботі профспілок, а також прийняв стратегію діяльності ФПУ на 2016-2021 роки «Європейський вибір», ряд резолюцій та заяв, спрямованих на соціально-економічний захист членів профспілок.

Федерація профорганізацій області, її членські організації, проводячи конструктивну роботу по захисту людини праці, звертаються до органів влади всіх рівнів, місцевого самоврядування та роботодавців здійснити радикальні заходи для відродження економіки області, забезпечення права громадян на гідну працю та її достойну оплату, всеохоплююче соціальне страхування та належне пенсійне забезпечення, практичного втілення європейського зразка ведення соціального діалогу.

Тільки разом, спільними зусиллями влади, профспілок та роботодавців нам під силу забезпечити Україні сталий розвиток, а громадянам – гідний рівень життя.

Закликаємо голів первинних профспілкових організацій області провести в трудових колективах збори та інші заходи до 1 травня під гаслом: «Профспілки – за єдність України, мир, достойне життя».

Президія ФПО висловлює впевненість, що першотравневі заходи відбудуться організовано, сприятимуть вирішенню нагальних проблем і зміцненню профспілкового руху.

Миру, здоров’я, щастя Вам і Вашим родинам!

Президія Федерації профспілкових
організацій Чернігівської області
квітень 2016 р.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *