Профспілкова співпраця України та Білорусі міцнішає!

Профспілкова співпраця України та Білорусі міцнішає!

Профспілкова співпраця України та Білорусі міцнішає!28 листопада в Чернігівському НМЦ профспілок відбувся семінар для представників Гомельської та Могильовської обласних організацій Білоруської профспілки працівників торгівлі.

Тематика заходу була сформульована наступним чином «Соціальне партнерство: ефективність колективно-договірного регулювання на рівні підприємств та регіонів. Зміцнення торговельного співробітництва».

Відкрив зустріч та привітав учасників голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (ФПО) – Ігор Москаленко. Профспілковий лідер наголосив, що такі заходи є дуже важливими, оскільки сприяють зміцненню міжнародної солідарності профспілок двох країн по розвитку співробітництва на регіональному рівні та розвитку їх соціального партнерства.

Профспілкова співпраця України та Білорусі міцнішає!Протягом семінару було розглянуто низку питань, а особлива увага була приділена питанню соціального діалогу на територіальному рівні та колективного договору як результату соціального діалогу на рівні трудового колективу як інструменту захисту працівників.

У якості спікерів на захід були запрошені відповідні фахівці☝️, а саме – Катерина Тимощенко, заступник директора департаменту соціального захисту населення Чернігівська обласної державної адміністрації та Тамара Назіна, завідувач відділом соціально-правового захисту та економічних питань ФПО. В свою чергу голова Гомельської обласної профорганізації Білоруської профспілки працівників торгівлі Наталія Михалковська розповіла про стан та практику ведення соціального діалогу в Республіці Білорусь. Таким чином, учасники мали змогу обмінятися думками та практичним досвідом з метою подальшого впровадження позитивних практик у своїх організаціях.

Окрім цього учасники семінару відвідали два місцевих підприємства сфери торгівлі, а саме – ПАТ «Базис» (директор Андрій Склярець) та Чернігівську взуттєву фабрику «Берегиня» (директор Ніна Бас), де мали змогу ознайомитися з досвідом роботи первинних профспілкових організацій.

В рамках проведення заходу була підписана угода про співробітництво з Могильовською обласною організацією Білоруської професійної спілки працівників торгівлі.

Профспілкова співпраця України та Білорусі міцнішає!

Профспілкова співпраця України та Білорусі міцнішає!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *