Заборона проведення акцій у зв'язку з оголошенням воєнного стану!

Заборона проведення акцій протесту у зв’язку з оголошенням воєнного стану!

Заборона проведення акцій протесту у зв'язку з оголошенням воєнного стану!Відповідно до ст. 44 Конституції України ті, хто працюють, мають право на страйк для захисту своїх економічних і соціальних інтересів. Порядок здійснення права на страйк встановлюється Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Страйк може бути розпочато, якщо примирні процедури не привели до вирішення колективного трудового спору (конфлікту) або роботодавець чи уповноважений ним орган (представник) ухиляється від примирних процедур або не виконує угоди, досягнутої в ході вирішення колективного трудового спору (конфлікту).

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області інформує, що у зв’язку з введенням воєнного стану на території Чернігівської області з 09 год. 00 хв. 28 листопада 2018 року, згідно ч.1, п.8 ст.8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та ст. 24 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), забороняється проведення страйків, масових зібрань та акцій.

У разі оголошення надзвичайного стану Верховна Рада України або Президент України можуть заборонити проведення страйків на строк, що не перевищує 1 місяця. Подальша заборона має бути схвалена спільним актом Верховної Ради України і Президента України. У разі оголошення воєнного стану автоматично настає заборона проведення страйків до моменту його відміни.

Звертаємося до трудових колективів підприємств, установ та організацій області щодо дотримання вимог чинного законодавства та недопущення проведення зазначених заходів.

В разі необхідності отримання відповідних роз’яснень, пропонуємо звертатися до відділення НСПП за тел. (0462) 77-62-77.

Відділення НСПП в Чернігівській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *