Засідання тристоронньої соціально-економічної ради на Чернігівщині

Засідання тристоронньої соціально-економічної ради на Чернігівщині

Засідання тристоронньої соціально-економічної ради на Чернігівщині23 жовтня в залі Чернігівської обласної державної адміністрації за участю голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (ФПО) Ігоря Москаленка, заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Романової та голови обласного об’єднання організацій роботодавців Володимира Козиря відбулося чергове засідання територіальної соціально-економічної ради щодо підбиття підсумків виконання угод кожною із сторін соціального партнерства.

Основними питаннями порядку денного були такі актуальні питання як проблеми в сфері трудових ресурсів, працевлаштування випускників закладів освіти та питання пільгового перевезення на транспорті.

Засідання тристоронньої соціально-економічної ради на ЧернігівщиніЯк зазначає голова ФПО Ігор Москаленко – соціальний діалог на рівні області може бути прикладом ведення перемовин на загальнонаціональному рівні. Втім проблем залишається багато. Зокрема найболючішими з них є низький рівень життя населення, заборгованість із заробітної плати на підприємствах які визнані неплатоспроможними, надвисокі тарифи на комунальні послуги та проблема зайнятості населення.

На засіданні Ігор Москаленко проінформував присутніх, що 17 жовтня у м. Києві відбулася Всеукраїнська профспілкова акція протесту. Делегація від профспілкового віче на чолі з головою Федерації професійних спілок України Григорієм Осовим попередила урядовців – якщо буде зволікання з розглядом профспілкових вимог то профспілки будуть вимушені вдатись до масових протестних дій по всій країні, аж до проведення Всеукраїнського страйку. Отже подальші дії профспілок будуть спрямовані на комплексне вирішення актуальних проблем по відстоюванню прав та інтересів людини праці.

Засідання тристоронньої соціально-економічної ради на Чернігівщині

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *