Задля збереження соціальної стабільності на Чернігівщині

Задля збереження соціальної стабільності на Чернігівщині

Задля збереження соціальної стабільності на ЧернігівщиніВідділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області є структурним підрозділом Національної служби посередництва і примирення – постійно діючого державного органу для врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), утвореного Президентом України відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Відповідно до повноважень, визначених чинним законодавством, в процесі виконання завдань, значна увага в роботі приділяється здійсненню моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях області з метою вжиття заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій протесту (в т.ч. страйків).

Враховуючи висновки прогнозних даних на перше півріччя поточного року викликає занепокоєння, на даний час, соціальне становище в трудових колективах закладів освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства.

Домінуючим фактором дестабілізації стану соціально-трудових відносин, безпосередньою причиною можливого виникнення розбіжностей залишається заборгованість із виплати заробітної плати через порушення ст.115 КЗпП України, ст.24 Закону України «Про оплату праці» ст.10 Закону України «Про колективні договори і угоди», ст.57 Закону України «Про освіту».

У зв’язку із зазначеним, відділення НСПП пропонує об’єднати зусилля місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, контролюючих органів, профспілок та роботодавців з метою забезпечення виконання завдань Уряду України, спрямованих на реалізацію державної та регіональної політики по ліквідації боргів із заробітної плати та соціального захисту працюючих.

У разі виникнення проблемних питань в трудових колективах підприємств, установ, організацій області через порушення чинного законодавства про працю або колективних договорів (угод), відділення НСПП рекомендує завчасно звертатися за сприянням для оперативного здійснення заходів щодо локалізації конфліктних ситуацій та поліпшення стану соціально-трудових відносин.

  • Адреса відділення НСПП: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімната 909,
  • Телефон: (0462)77-62-77
  • Е-mail: dspp_chernigiv@ukr.net
  • Тематична сторінка відділення НСПП на web-сайті Чернігівської облдержадміністрації – рубрика «Соціальна сфера» (http://www.cg.gov.ua).

Інформація відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *