На Чернігівщині влада, підприємці і профспілки уклали угоду

На Чернігівщині влада, підприємці і профспілки уклали угоду

На Чернігівщині влада, підприємці і профспілки уклали угоду23 жовтня в Чернігівській облдержадміністрації було підписано Територіальну угоду про регулювання основних соціально-економічних принципів і трудових відносин на 2017 – 2020 роки між органами влади, роботодавцями та профспілками.

Підписантами угоди виступили: голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч; голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко; голова правління Обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Козир; голова Спільного представницького органу репрезентативних профспілок на територіальному рівні Ігор Москаленко та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

На Чернігівщині влада, підприємці і профспілки уклали угодуНеобхідно зазначити, що в проекті нової Територіальної угоди, крім обласної державної адміністрації, від органів влади також виступає і Чернігівська обласна рада, що на думку профспілок є важливим саме в умовах проведення децентралізації та посилення ролі місцевого самоврядування.

Також особливістю нинішньої угоди є її підписання саме від імені спільного представницького органу репрезентативних профспілок на територіальному рівні, який був створений в 2017 році.

Проект угоди був розроблений робочою групою і був надісланий для опрацювання соціальним партнерам і підрозділам облдержадміністрації, які внесли свої пропозиції.

На Чернігівщині влада, підприємці і профспілки уклали угодуТериторіальна угода має важливе значення, адже дає можливість узгоджувати державні й обласні інтереси з розвитку території, концентрувати зусилля та ресурси на пріоритетних напрямах у досягненні спільної мети. Підписання угоди спрямує співпрацю сторін партнерства на забезпечення економічного зростання та ефективності роботи підприємств, забезпечення зайнятості працівників, недопущення зниження рівня соціальних пільг і гарантій.

Територіальна угода сприятиме удосконаленню всіх рівнів соціального діалогу та забезпечить оновлену якість трудових відносин, а ефективне соціальне партнерство й виважений підхід до розв’язання відповідних питань має дати позитивний результат і, як наслідок, зробить якісним життя не тільки працівників, а й усіх мешканців Чернігівщини.

На Чернігівщині влада, підприємці і профспілки уклали угоду

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *