На порядку денному — якість обслуговування громадян

На порядку денному — якість обслуговування громадян Пенсійним фондом України

На порядку денному — якість обслуговування громадянДнями голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко взяв участь у роботі виїзної колегії при начальнику головного управління Фонду в Чернігівській області в м. Прилуки. Захід пройшов за участю голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного.

Також на засідання були запрошені перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, Прилуцький міський голова Ольга Попенко, секретар Кіптівської об’єднаної територіальної громади Віта Кучма, керівники структурних підрозділів Пенсійного фонду України в області.

За словами керівника Пенсійного фонду України в області Юрія Юрченка, протягом минулого року було забезпечено своєчасне фінансування пенсійних виплат майже 351 тис. пенсіонерів області, на виплату пенсій спрямовано 6 млрд. 984,7 млн. грн.

Середній розмір пенсійної виплати з протягом року збільшився майже на 144 грн. і станом на 1 січня 2017 року складав 1715 грн.

Питання легалізації заробітної плати та доходів населення було і залишається надзвичайно актуальним, оскільки саме від величини страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої сплачені внески, залежить рівень соціального та пенсійного захисту людини.

За результатами моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб у минулому році управлінню Держпраці, органам Державної фіскальної служби, місцевим органам виконавчої влади та соціальним партнерам надана узагальнена інформація по 10800 суб’єктах, які виплачують заробітну плату в мінімальних розмірах, 312 суб’єктів господарювання заслухано на комісіях з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

На порядку денному — якість обслуговування громадянЗа результатами спільних заходів у 2016 році легалізовано 3589 робочих місць, додатково залучено 1 млн. 100 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Завдяки проведеній роботі вдалося досягти значного зменшення кількості працюючих, що отримують заробітну плату на рівні або менше мінімальної. За рік кількість таких працюючих зменшилась на 21%, з 30,5 тис. осіб у грудні 15 року, до 24,0 тис. осіб у грудні 16 року і складає 12,7% від загальної кількості працюючих.

У своєму виступі Ігор Москаленко — голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області наголосив: “Легалізація ринку найманої праці, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно є основними завданнями профспілок. Адже, сьогоднішня легальна заробітна плата – це завтрашня легальна і гідна пенсія”.

За інформацією сайту Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *