Колективи торфовидобувних заводів області продовжують відстоювати свої права

Колективи торфовидобувних заводів області продовжують відстоювати свої права (ВІДЕО)

1 лютого Ігор Москаленко – голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області взяв участь у черговому засіданні робочої групи з вирішення конфліктної ситуації навколо ДП “Чернігівторф”. На переговорах за участю представників обласної ради і концерну «Укрторф» досягнуто домовленості про спільну розробку статутних документів, у яких будуть враховані права профспілок як представників трудового колективу.

Смолинська дільниця з видобутку торфу державного підприємства «Чернігівторф» вперше за десять років практично повністю ліквідувала борги з зарплати і гасить податковий борг, причому все це силами колективу, без інвесторів.

Тому робітники не сприйняли нову редакцію статуту підприємства, розроблено Міністерством енергетики та концерном «Укрторф». На переговорах посадові особи концерну «Укрторф» продовжували наполягати на законності цієї редакції статуту.

Однак у цьому проекті статуту взагалі не запропонований механізм захисту прав трудового колективу. Це підкреслюють представники профспілок і служби посередництва та примирення, яка представляє колектив у трудовому спорі.

Після суперечки між сторонами переговорів була досягнута домовленість про те, що профспілки візьмуть участь у доопрацюванні статуту, а виконуючий обов’язки директора (оскільки його підтримує колектив) матиме переваги в майбутньому конкурсі на посаду керівника.

Нагадаємо, що Смолинська дільниця з видобутку торфу розташована поблизу найкращого на даний момент в Україні родовища, за оцінками геологів.

За інформацією сайту gorod.cn.ua

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *