В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяців

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяців

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяців21 жовтня результати роботи органів Фонду в області обговорили сьогодні на нараді за участі начальників підвідомчих управлінь, профспілок та роботодавців. Федерацію профспілкових організацій Чернігівської області представляв її голова Ігор Москаленко.

В.о. начальника головного управління Фонду в Чернігівській області Юрій Юрченко доповів про реалізацію у 2016 році завдань, визначених Стратегією модернізації Пенсійного фонду України, схваленої рішенням Уряду 14 вересня поточного року. Документ визначає чіткі кроки щодо підвищення ефективності роботи Фонду по всіх напрямках. Зокрема, це стосується якості обслуговування громадян, вдосконалення управління фінансовими ресурсами Фонду, впровадження сучасних інформаційних технологій, скорочення адміністративних видатків, підвищення прозорості та відкритості у роботі органів Фонду.

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяцівЗ 1 серпня ц.р. запроваджено централізовану підсистему призначення та виплати пенсій, в кожному управлінні визначені єдині організаційні принципи роботи підрозділів обслуговування громадян. Станом на 01.10.2016 створено 2285 електронних справ з відсканованими документами.

В області забезпечено своєчасне та в повному обсязі фінансування пенсійних виплат. Фактичні видатки бюджету головного управління за звітний період склали майже 5 млрд. грн, що на 6,0% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

На обліку в управліннях фонду області перебуває 353,0 тис. одержувачів пенсій. Протягом 9 місяців в області призначено 8,2 тис. пенсій, проведено 30,9 тис. поточних перерахунків за зверненнями громадян, встановлено та збільшено 298 пенсій відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”.

Середній розмір пенсії в області станом на 01.10.2016 року склав 1622,70 грн, що на 56,38 грн більше ніж на відповідну дату минулого року та на 43,6% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяцівНа особливому контролі в управліннях Фонду перебуває питання призначення пенсій сім’ям загиблих в зоні АТО та учасникам АТО. З початку проведення антитерористичної операції на 290 утриманців призначені пенсії у разі втрати годувальника, 101 учаснику АТО призначені пенсії по інвалідності.

Забезпечується оперативний розгляд звернень щодо переведення пенсійних справ громадян, які переселилися з Донецької та Луганської областей та із Автономної Республіки Крим і м. Севастополя до нашої області, взяття їх на облік за місцем тимчасового проживання та забезпечення їм виплати пенсій.

За звітний період до управлінь Пенсійного фонду області письмово звернулись майже 2,2 тис. громадян, що на 44% більше від рівня 2015 року.

Збільшення письмових звернень до управлінь Пенсійного фонду України області пояснюється зростанням масових звернень пенсіонерів силових структур з питання проведення індексації пенсії та перерахунку пенсії із збільшеного грошового забезпечення та цивільних пенсіонерів щодо перерахунку пенсії в зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму, перерахунку пенсій державним службовцям.

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяцівНа особистому прийомі керівництвом управлінь Пенсійного фонду області прийнято 8,6 тис. громадян, що становить 115% від кількості звернень за аналогічний період 2015 року. З цієї кількості звернень на виїзних приймальнях прийнято 3,5 тис. громадян.

Управліннями області забезпечено виконання планових показників по надходженню власних коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду на 109,5%. Надійшло 32,0 млн. грн., що на 2,8 млн. грн. більше ніж заплановано.

За січень-серпень розмір фонду оплати праці, на який нараховується єдиний внесок перевищив розмір фонду оплати праці за січень-серпень 2015 року на 977,2 млн. грн. або на 17,7% і склав 6 млрд. 504,3 млн. грн.

Управліннями Пенсійного фонду області спільно з органами виконавчої влади, правоохоронними органами, соціальними партнерами продовжується робота, спрямована на скорочення обсягів заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, з відшкодування пільгових, наукових пенсій та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Одним з базових елементів запровадження нових стандартів обслуговування громадян є оновлений реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. З липня п.р. відбувається постійне оновлення інформації даними з системи АСОПД, виявлені розбіжності опрацьовуються спеціалістами підвідомчих управлінь, за липень-вересень опрацьовано 342,6 тис. випадків розбіжностей, всі вони приведені у відповідність.

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області підбили підсумки роботи за 9 місяцівНа базі головного управління та Чернігівського об’єднаного управління Центральним апаратом створено дослідну ділянку по впровадженню системи антивірусного захисту інформації. Результати роботи будуть масштабуватися на всі територіальні управління Фонду.

Здійснюється підготовка до впровадження електронного документообігу, з цією метою, в області станом на 01.10.2016 оформлено документи та отримано 410 електронних цифрових підписів для спеціалістів головного та територіальних управлінь.

Важливою залишається робота щодо залучення страхувальників та застрахованих осіб до користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України, станом на 01.10.2016 в області зареєстровано 8,2 тис. користувачів.

Окрім того, на нараді йшлося про взаємодію органів Фонду області з Федерацією профспілок області та обласним об’єднанням організацій роботодавців щодо впровадження основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в області, легалізації заробітної плати та захисту прав застрахованих осіб в області.

Перед начальниками підвідомчих управлінь поставлено завдання, спрямовані на досягнення до кінця року позитивних результатів роботи щодо зменшення боргів і наповнення бюджету Фонду області.

За матеріалами сайту Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *