Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освіти

Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освіти

Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освіти4 жовтня в Навчально-методичному центрі профспілок відбулися збори профактиву області, присвячені Всесвітньому дню дій за гідну працю та початку нового навчального року. В рамках заходу відбулася зустріч з заступником голови Федерації профспілок України Олександром Шубіним.

Захід розпочав Ігор Москаленко — голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. Головні акценти його виступу — це соціально-економічний стан в області, положення членів профспілок в умовах економічної кризи, підсумки минулого навчального року в системі профспілкової освіти, плани по навчанню на наступний рік.

Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освітиСеред основних проблем, що наразі турбують профспілкових лідерів та рядових спілчан — це відновлення промислового потенціалу області та створення кваліфікованих робочих місць, ліквідація ганебного явища існування боргів по зарплаті, вирішення питання безперебійного фінансування бюджетних установ.

Говорячи про плани на наступний навчальний рік, голова ФПО відзначив участь НМЦ профспілок у реалізації міжнародного проекту “Посилення впливу молоді на модернізацію профспілкових організацій Чернігівської області”, який реалізується за підтримки Фонду “Солідарність без кордонів” данської Профспілки 3F. “Молодь — це майбутнє нашої організації і треба використати цей шанс для активізації саме молодих людей в профспілках” — наголосив керівник обласної Федерації.

Також планується розробка та впровадження нових навчальних програм, тематик та методик, що дозволяє Чернігівському НМЦ багато років поспіль утримувати звання базового навчального центру в системі профспілкової освіти ФПУ.

Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освітиДалі до профспілкових лідерів звернувся Олександр Шубін — заступник голови Федерації профспілок України. У своєму вступі він зачепив питання укладання нового Генеральної угоди на 2016-2017 роки, розповів про процес соціального діалогу на центральному рівні, а також про активні дії по захисту прав членів профспілок.

За його словами, не зважаючи на те, що Уряд певною мірою зреагував на вимоги, які були висловлені за результатами Всеукраїнського маршу протесту профспілок 6 липня, проблем залишається чимало. Не зважаючи на тиск профспілок, прийняті рішення органами місцевого самоврядування та подані судові позови, позиція Кабміну щодо ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги залишається незмінною.

Протягом липня-серпня цього року ФПУ активно просувала профспілкові вимоги, зокрема у пропозиціях до проекту Держбюджету-2017, які направлено до Міністерства фінансів України. Наразі ці пропозиції не знайшли гідного відображення в головному кошторисі держави. Зберігається заборгованість з виплати заробітної плати (1902,3 млн. грн. станом на 1 вересня цього року).

Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освітиВиходячи з цих фактів на 20 жовтня планується масштабна всеукраїнська акція членських організацій ФПУ з вимогами встановлення адекватних економічним реаліям розміру комунальних послуг та рівня оплати праці в країні. Присутні мали змогу задати питання до одного з лідерів ФПУ.

На захід також були запрошені та виступили перед учасниками зборів представники сторін соціального діалогу в області: Катерина Тимощенко — заступник директора департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації та Володимир Козир — голова правління Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців.

Чернігів офіційно розпочинає новий навчальний рік в системі профспілкової освіти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *