Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної бази

Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної бази

Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної базиДнями відбулося відкрите засідання президії Чернігівської облради «України», на якому розглядалося питання передачі лижної бази «Берізка» в державну власність. Навколо цього питання виникли деякі суперечності, оскільки трудовий колектив висловлює занепокоєння щодо майбутнього бази в зв’язку з можливою зміною власника. Зустріч покликана була вирішити суперечності і внести ясність щодо майбутнього спортивного об’єкту.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов:
Обіцяю, що особисто контролюватиму процес модернізації бази, адже ми плануємо залучити загалом близько 300 мільйонів гривень від держави та інвесторів. Запевняю, що школа буде і надалі повноцінно діяти разом із Центром.

Голова центральної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Микола Ципло:
Я беру на себе всю відповідальність за передачу бази в державну власність. А супротив громади — це хибний шлях і велика помилка колективу школи. Я за подальший розвиток біатлону в Чернігові.

Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної базиПрезидент Федерації біатлону України Володимир Бринзак:
У мене складається таке враження, що серед спортивної громадськості поширюється думка, начебто ми приїхали для того, аби щось приватизувати і викинути СДЮШОР через рік-два. Це якась нісенітниця і тільки. Ми хочемо залучити державні кошти для створення показової сучасної бази. Саме завдяки Центру школа отримала майже два мільйони гривень за оренду та проведення тренувальних зборів. На жаль, керівники цих спортивних об’єктів не можуть знайти спільну мову, демонструючи відому істину: де два українці, там три гетьмани. Колектив бажає, щоб його не чіпали. А потрібно рухатися вперед єдиною командою, а не тішитися думкою, що ми все можемо зробити самі.

Віце-президент Національного олімпійського комітету України, почесний президент Федерації біатлону України Микола Томенко:
– Час змінювати державну політику в галузі спорту і визначати пріоритети. Чернігів об’єктивно має бути столицею українського біатлону, а для цього сюди потрібно інвестувати неабиякі кошти. Натомість слід зважати і на людський фактор. Колектив має розібратися: це надбання чи очікування втрат та страждань.

Голова Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко:
– Насамперед треба відстоювати інтереси трудового колективу. Укласти відповідну угоду між зацікавленими сторонами, в якій чітко прописати, на яких умовах діятиме школа.

Після бурхливого обговорення президія облради ФСТ «Україна» дала попередню згоду на передачу бази в державну власність. Директор СДЮШОР Віталій Паршуков, висловлюючи позицію трудового колективу і тренерської ради, був категорично проти такого рішення.

За матеріалами сайту gorod.cn.ua

Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної бази

Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної бази

Профспілки беруть участь у вирішенні майбутнього спортивної бази

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *