Голова ФПО бере участь у врегулюванні ситуації навколо ДП «Чернігівторф»

Голова ФПО бере участь у врегулюванні ситуації навколо ДП «Чернігівторф»

Голова ФПО бере участь у врегулюванні ситуації навколо ДП «Чернігівторф»Днями відбулася нарада стосовно ситуації, яка склалася на підприємстві. В заході взяли участь депутати обласної ради, представники трудового колективу та профспілкових організацій. Серед них – голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко.

В ході наради стало відомо, що на підприємстві, яке врешті-решт запрацювало, нові складнощі: колектив категорично не сприймає нового директора Володимира Потапенка, призначеного за результатами конкурсного відбору від 8 липня 2016 року.

На думку представників колективу, нинішній в.о. директора Юрій Бондаренко знаходиться на своєму місці та робить все для стабільної роботи підприємства. За останній місяць на Смолинській дільниці ДП «Чернігівторф» випущено 1100 тонн торфобрикету. Для порівняння – таку ж кількість продукції підприємство під час кризи виробляло за рік.

Голова ФПО бере участь у врегулюванні ситуації навколо ДП «Чернігівторф»Через деякі непорозуміння Юрій Бондаренко не зміг взяти участі у конкурсі, через що не може претендувати на посаду повноцінного директора. Проте він має довіру і підтримку колективу.

В результаті виник трудовий спір, офіційно зареєстрований у Чернігівському відділенні Національної служби посередництва і примирення.

Вислухавши усі сторони конфлікту, заступник голови обласної ради Арсен Дідур запевнив представників трудових колективів Смолинської та Ірванцівської ділянок ДП «Чернігівторф» у тому, що обласна рада відстоюватиме їхню позицію.

– Розуміючи усі ризики та проблематику даного питання, ми повинні задіяти усі інструменти соціального діалогу, щоб досягти компромісного рішення. Підкреслюю: діяти ми будемо виключно в рамках діючого законодавства. Проблемні питання державного підприємства «Чернігівторф» залишаються на контролі обласної ради, – резюмував Арсен Дідур.

За матеріалами сайту Чернігівської обласної ради

Голова ФПО бере участь у врегулюванні ситуації навколо ДП «Чернігівторф»

Голова ФПО бере участь у врегулюванні ситуації навколо ДП «Чернігівторф»

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *