Лідери освітянської профспілки обговорили питання фінансування галузі з представниками обласної влади

Лідери освітянської профспілки обговорили питання фінансування галузі з представниками обласної влади

Освітяни області обговорили питання фінансування галузі з представниками місцевої влади25 травня 2016 року традиційно профактив обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України зустрівся з представниками влади з питань фінансування галузі освіти області на поточний рік.

У зустрічі взяв участь Ігор Москаленко – голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, який підтримав дії обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо ведення соціального діалогу з владою для вирішення соціальних і трудових прав працівників закладів освіти області.

Перш за все, від імені освітян голова обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва поставила питання, які найбільше турбують спілчан. Це і найбільша в Україні заборгованість із заробітної плати, і зниження рівня оплати праці, і перспектива вчасного одержання відпускних, і прогноз з фінансуванням з нового навчального року.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко назвав причини, через які вже з початку року працівникам шкіл Чернігівщини несвоєчасно виплачується зароблене. Це невідповідність розміру освітньої субвенції реальній потребі, зміни до законодавства, які не дозволяють місцевим органам влади брати бюджетні позички, та заниження в місцевих бюджетах доходної частини. Головний фінансист області підтримав ініціативу обласної організації Профспілки освітян, яка домагається внесення змін до Формули розподілу освітньої субвенції, які б врахували специфіку нашої області. Він запевнив, що ситуація в області дає забезпечить вчасну виплату заробітної плати та відпускних.

Освітяни області обговорили питання фінансування галузі з представниками місцевої владиНачальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький зупинився на проблемі мережі освітніх закладів, необхідності виконання закону, який з 1 вересня забороняє утримувати за рахунок освітньої субвенції школи І-ІІ та І-ІІІ ступенів, у яких менше 25 учнів, а таких в області 62. Він також повідомив, що підготовлено лист до Міністерства освіти та науки України щодо змін у призначенні субвенцій освітянам області.

Голови профспілкових організацій отримали можливість поставити керівникам обласних структур найбільш наболілі питання свого регіону. Це і припинення фінансування дошкільних навчальних закладів у Корюківці, і відсутність бажання районної влади йти назустріч освітянам у Городні, і дефіцит фінансування у Прилуках, і заборгованість з індексації у Талалаївці та інші.

Освітяни області обговорили питання фінансування галузі з представниками місцевої влади

Освітяни області обговорили питання фінансування галузі з представниками місцевої влади

Освітяни області обговорили питання фінансування галузі з представниками місцевої влади

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *