Вплив стресових факторів у контексті питань охорони праці обговорили на засіданні круглого столу

Вплив стресових факторів у контексті питань охорони праці обговорили на засіданні круглого столу

Вплив стресових факторів у контексті питань охорони праці обговорили на засіданні круглого столу28 квітня в рамках реалізації плану заходів з підготовки та проведення у Чернігівській області у 2016 році Дня охорони праці відбулося засідання круглого столу за темою: «Стрес на робочому місці: колективний виклик». Захід було проведено в приміщення Федерації профорганізацій області за участю соціальних партнерів.

На заході були присутні керівники Управління Держпраці у Чернігівській області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, посадові особи місцевих органів державної виконавчої влади, представники виробничих підприємств міста Чернігова і області, представники засобів масової інформації, громадськість.

Вплив стресових факторів у контексті питань охорони праці обговорили на засіданні круглого столуУчасники заходу розглянули нагальні проблеми додержання вимог охорони праці та промислової безпеки на виробництві, розглянули стан виробничого травматизму на підприємствах, установах і організаціях Чернігівської області від початку 2016 року, проаналізували взаємозв’язок умов виробництва, якості організації виробничих процесів, ефективності системи управління охороною праці на підприємстві з рівнем стресового навантаження як на кожного окремого працівника, так і на трудовий колектив у цілому.

Підкреслюючи актуальність теми засідання, присутні звернули увагу на те, що за даними статистики майже 90% нещасних випадків траплялися саме в умовах стресового середовища.

Вплив стресових факторів у контексті питань охорони праці обговорили на засіданні круглого столуЯк зазначив начальник Управління Держпраці у Чернігівській області Сергій Дорошенко, якщо власник повною мірою розуміє значення охорони праці на підприємстві, сумлінно ставиться до організації безпечного виконання робіт, він вживатиме відповідних заходів, що у свою чергу зумовить зниження впливу стресових факторів, зменшення рівня виробничого травматизму і, як результат, призведе до росту продуктивності виробництва, підвищення рівня безпеки.

У підсумку засідання учасники дійшли висновку щодо необхідності організації виробничих процесів таким чином, щоб вплив стресових чинників на працівника був зведений до мінімуму. Вирішення цього завдання, на думку присутніх, потребує комплексного підходу: впровадження новітніх технологій, оновлення виробничих ліній, ретельних логістичних розрахунків, ризик-орієнтованих методів організації системи управління охороною праці тощо.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *