Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності27 квітня 2016 року відбулося перше засідання ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області під головуванням нового очільника профоб’єднання Ігоря Москаленка. Засідання Ради — це завжди гострі дискусії, обговорення і прийняття важливих рішень, які безпосередньо впливатимуть на роботу профорганізацій області найближчим часом. До цієї важливої події додався переддень найбільш профспілкового свята в календарі — Дня міжнародної солідарності трудящих.

Окрім членів Ради на засідання були запрошені представники соціальних партнерів профспілок в області: Наталія Романова — заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, Валентин Мельничук — перший заступник голови обласної ради та Володимир Козир — голова Федерації роботодавців Чернігівщини.

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльностіНа початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять постраждалих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 30 роковини якої відзначалися напередодні.

У виступі по основному питанню порядку денного, Ігор Москаленко поінформував учасників засідання про завдання профспілок області по виконанню рішень VІI З’їзду Федерації профспілок України.

Лідер профспілок області довів до відома активу інформацію про позицію Федерації профорганізацій щодо найбільш актуальних питань нинішнього стану соціально-економічного розвитку України, законодавчих пропозицій.

За його словами, у попередні роки профспілки через багаторівневий соціальний діалог, колективні солідарні акції домоглися зростання фонду оплати праці, номінального підвищення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Членські організації ФПУ активно розвивали потенціал колективно-договірного процесу. Ціна такої роботи – десятки мільярдів гривень щорічної додаткової вигоди для працюючих. Це головний спільний результат роботи всіх ланок профспілок, а передусім первинних профспілкових організацій.

+IMG_8464До 2014 року профспілкам удавалося не допустити обвального підвищення цін і тарифів для населення. Проте політична та економічна криза, анексія Криму та воєнні дії на сході країни спровокували введення Урядом політики «жорсткої економії» та призвели згортання соціальної сфери країни.

Разом з тим, зазначалося, що профспілки не повною мірою використовують наявний потенціал для захисту прав та інтересів працівників, не завжди виявляють єдність та солідарність колективних дій.

Але роботи в нас, як представників інтересів працюючих, дуже багато і з кожним днем стає ще більше” — наголосив голова обласної Федерації: “Середня зарплата працівників області залишається низькою і становить за лютий 3484 грн., що складає 75,8% середньодержавного показника. Борги із виплати заробітної плати склали майже 21 млн. грн. Сума несвоєчасно виплаченої зарплати у працівників освіти станом на 01.04 2016 року складала 7,99 млн. грн. працівникам охорони здоров’я відповідно 1,77 млн. грн. Дуже складна ситуація із виплатою заробітної плати і у ДП Облавтодор, на ПАТ «ЧеЗаРа», у будівельній галузі та на інших підприємствах”.

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльностіЗ метою підвищення ролі і авторитету організації, Ігор Москаленко окреслив пріоритетні завдання, які в сучасних умовах стоять перед активом профспілкового руху: “В ситуації, коли в нашій державі проходять важкі процеси реформування в усіх сферах життя і профспілки не мають права зупинятися у своєму розвитку. Ми маємо змінюватися, розвиватися, і в решті решт, зайняти гідне місце в системі соціального діалогу”.

Учасники засідання заслухали звіт про виконання бюджету Федерації профспілкових організацій області за минулий рік та кошторисний план на поточний рік. Також відповідними Постановами ради внесено зміни до Статутів Федерації профспілкових організацій області та підприємства «Навчально-методичний центр», які приведено до вимог сучасності та викликів, які наразі стоять перед профспілками.

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Профспілки Чернігівщини окреслюють пріоритетні напрямки діяльності

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *