Профспілки вдруге пікетували Кабмін з вимогами переглянути державну соціальну політику

Профспілки вдруге пікетували Кабмін з вимогами переглянути державну соціальну політику

Профспілки вдруге пікетували Кабмін з вимогами переглянути державну соціальну політику3 червня члени профспілок вдруге за останній час зібралися під стінами Кабінету міністрів України. Понад 1000 профспілкових активістів прийшли, щоб висловити своє негативне ставлення до урядової політики «затягування пасків».

Цього разу на акції були присутні представники профспілок працівників АПК, охорони здоров’я, освітяни, працівники соціальної сфери, Пенсійного фонду, Академії наук України, шахтарі, залізничники, представники регіональних профспілкових організацій з Черкаської і Вінницької областей.

У сьогоднішній складній соціально-економічній ситуації профспілковий рух України консолідується. У пікетуванні взяли участь представники Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації профспілок транспортників України, об’єднання профспілок «Єдність» і Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок на чолі з профспілкою Національної академії наук України.

Профспілки вдруге пікетували Кабмін з вимогами переглянути державну соціальну політикуОсь, з чим зверталися профспілкові лідери та рядові члени профспілок різних галузей до урядовців:

Ми прийшли, щоб в чергове сказати «ні» безробіттю в Україні.

Ми прийшли, щоб сказати «ні» заморожуванню зарплат і пенсій.

З 2013 року рівень мінімальних соціальних гарантій залишається без змін. Рівень мін. з/п – 1218 грн. Людям не говорять правду і не платять по справедливості — у відповідності до вартості життя в країні.

Ми прийшли, щоб сказати «ні» наступу на трудові права.

Ці права порушуються кожен день на робочих місцях. 95% підприємств, які перевірялися профспілковими активістами та інспекторами праці, мають грубі порушення прав працівників.

Ми прийшли, щоб сказати «ні» заморожуванню соціальних гарантій через систему загальнообов’язкового соціального страхування.

Профспілки вдруге пікетували Кабмін з вимогами переглянути державну соціальну політикуУряд чомусь вирішив скасувати санаторно-курортне лікування працівників, дитяче оздоровлення, заборонити фінансування робітничих і студентських санаторіїв-профілакторіїв. Уряд хоче розпоряджатися коштами, які йому не належить, бо соціальний внесок є власністю працівників.

Ми втрачаємо трудовий потенціал.

На виробництві гинуть сотні спілчан, десятки тисяч стають інвалідами через професійні захворювання.

У нас є підтримка спілчан і міжнародних партнерів.

Нещодавно було проведено опитування біля 100 тис. членів профспілок: «Чи готові ви захищати свої права?». Люди підтвердили свою активну позицію. Причому, 25% з них готові вдаватися до страйків, а 50% спілчан сказали, що потрібно використати шанс переговорного процесу. Саме тому профспілки вступили в Трудовий колективний спір к Урядом і наразі працює примирна комісія. Також триває Колективний трудовий спір з роботодавцями, де працює трудовий арбітраж.

Міжнародна конфедерація профспілок, яка об’єднує 175 млн. трудящих в 160 країнах світу, направила на адресу президента України П.Порошенка петицію з вимогою, щоб українська влада дослухалась до профспілок і виконала їх вимоги:

  • погасити заборгованість із зарплати,
  • підняти мінімальну зарплату до рівня фактичного прожиткового мінімуму,
  • індексувати зарплати, пенсії на рівень інфляції і нарешті
  • впровадити європейські принципи відкритості влади і реального соціального діалогу.

Члени профспілок переконані в тому, що їх боротьба є законною, справедливою, тому що це боротьба за забезпечення гарантованих Конституцією прав працюючої людини.

Ми з цього шляху не звернемо. Слава українським трудівникам! Слава Україні!

За матеріалами сайту ФПУ

Профспілки вдруге пікетували Кабмін з вимогами переглянути державну соціальну політику03

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *