Постанова президії Федерації профспілкових організацій Чернігівської області П-21-2 Про 29 роковини Чорнобильської катастрофи

Про 29 роковини
Чорнобильської катастрофи
Минає 29 років від дня Чорнобильської катастрофи, коли радіаційного враження зазнала більшість населених пунктів Чернігівщини.

Нині офіційно забрудненими залишилось 63 населених пункти з 244, у зв’язку із огульним вилученням із числа забруднених всіх населених пунктів зони посиленого радіоекологічного контролю Законом України від 28 грудня 2014 року №76-УІІІ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів України».

На виконання Цільової програми, затвердженої УІ з’їздом ФПУ «Профспілки – за розвиток соціальної держави в Україні», ФПО в тісній співпраці з громадськими чорнобильськими організаціями, обласною радою та облдержадміністрацією постійно здійснює певну роботу по захисту постраждалого населення.

Відлуння Чорнобиля з часом набуло нового соціального забарвлення. За роки після катастрофи державою було сформовано відповідне законодавство, встановлено правові соціальні гарантії, запроваджено державні програми, спрямовані на задоволення інтересів постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Постанова_П-21-2

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *