Постанова президії Федерації профспілкових організацій Чернігівської області П-21-1 Про відзначення Дня міжнародної солідарності трудящих – 1 Травня

Про відзначення Дня міжнародної
солідарності трудящих – 1 Травня

Обговоривши постанові президії ФПУ №П-38-23 від 04.02.2015 р. «Про відзначення Дня міжнародної солідарності трудящих – 1 Травня», члени президії зазначили, що нині Першотравень проходить в умовах окупації Криму та частини Донецької і Луганської областей, військових дій на цих територіях і зовнішньої агресії. Разом з тим відбувається жорсткий наступ на права простих трудівників. Замість здійснення економічних перетворень, які стали б основним джерелом наповнення бюджету, боротьби з корупцією, тіньовою економікою Уряд вдався до перекладання всього тягаря проблем на плечі трударів. Багатократне стрімке підвищення цін і тарифів, замороження основних державних соціальних стандартів та гарантій – мінімальної зарплати, пенсій, прожиткового мінімуму, зростання безробіття та заборгованість з виплати зарплат призвели до катастрофічного падіння рівня життя більшості громадян країни.

Зважаючи на вищевикладене та інші дії влади, відсутність з її сторони результативного соціального діалогу, ігнорування пропозицій профспілок Федерація профспілкових організацій Чернігівської області

ПОСТАНОВЛЯЄ:

  1. Президія звертається з вимогою до Федерації профспілок України провести 1 травня 2015 р. в м. Києві масову акцію протесту з метою захисту прав та інтересів людини праці.
  2. Звернутись до регіональних профоб’єднань та центральних комітетів галузевих Всеукраїнських профспілок про підтримку зазначеної вимоги.
  3. Звернутись до голів первинних профспілкових організацій області з закликом провести в трудових колективах збори та інші заходи, присвячені Міжнародному дню солідарності трудящих.
  4. Підготувати звернення президії ФПО до виборних органів профспілкових організацій та всіх членів профспілок області, опублікувати його в засобах масової інформації, доручити голові ФПО Богдану М.А. виступити по обласному радіо з нагоди Першотравня.
  5. Контроль за виконанням постанови покласти на керівництво ФПО та керівників членських організацій.

Постанова_П-21-1

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *